Receptbeskrivning
Klassiska kanelbullar
Ingredienser
för
150 g smör, smält
5 dl mjölk
50 g jäst
0.5 dl strösocker
1 tsk salt
15-16 dl vetemjöl
150 g smör, ca
1 dl strösocker, ca
1 msk kanel, ca
1 st ägg till pensling
pärlsocker
5 dl mjölk
50 g jäst
0.5 dl strösocker
1 tsk salt
15-16 dl vetemjöl
150 g smör, ca
1 dl strösocker, ca
1 msk kanel, ca
1 st ägg till pensling
pärlsocker
Beskrivning
1. DegBlanda smör och mjölk.
2. Värm till fingervarmt och rör ut jästen.
3. Tillsätt socker och salt och arbeta in mjöl till en smidig deg. Knåda den noga.
4. Täck och jäs cirka 30 minuter.
5. Arbeta degen på lätt mjölat underlag.
6. Dela degen i två delar.
7. Kavla en del till en avlång platta.
8. FyllningHyvla smöret och lägg över plattan.
9. Strö på lite socker och kanel och rulla ihop.
10. Skär rullen i bitar och ställ dem i bullformar. Gör likadant med resten av degen.
11. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
12. Värm ugnen till 250 grader.
13. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
14. Grädda i 8-10 minuter.
15. Låt svalna på galler under duk.
2. Värm till fingervarmt och rör ut jästen.
3. Tillsätt socker och salt och arbeta in mjöl till en smidig deg. Knåda den noga.
4. Täck och jäs cirka 30 minuter.
5. Arbeta degen på lätt mjölat underlag.
6. Dela degen i två delar.
7. Kavla en del till en avlång platta.
8. FyllningHyvla smöret och lägg över plattan.
9. Strö på lite socker och kanel och rulla ihop.
10. Skär rullen i bitar och ställ dem i bullformar. Gör likadant med resten av degen.
11. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
12. Värm ugnen till 250 grader.
13. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
14. Grädda i 8-10 minuter.
15. Låt svalna på galler under duk.
Visningar: 285
Inlagt 2013-02-27 06:22:02

