Receptbeskrivning
Enkel fläskpannkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
"Väldigt enkel fläskpannkaka gjord i vanlig ugn. Med bakpulver i så blir dom ganska maffiga, och vaniljpulvret är
där för att ge pannkakorna lite extra smak, det smakar inte vanilj av det. Enkelt att komma ihåg (4-4-8 för en
vanlig portion)."
______________________________________________________________________________________________
INGREDIENSER
8 dl mjölk
4 st ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 paket Bacon/Fläsk
______________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________
Enkel Ugnsbakad Fläskpannkaka
Portioner/antal: 4
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg i alla ingredienser i en bunke (gärna denna ordning: 4 ägg 4 mjöl 4 mjölk,
vispa ihop och 4 mjölk).
3. Skär upp bacon/fläsk/skinka vad du nu vill använda i små bitar. Lägg sedan
fläsket på en långpanna med bakpapper. Sätt in pannan i ugnen och stek fläsket
i ca 5 minuter.
4. När fläsket är någorlunda stekt, ta då ut pannan och häll på smeten. Sätt in den
och låt gräddas i ca 25 minuter.
5. När den är klar (har oftast lite början på brunaktig färg) låt den svalna i en 5
minuter åtminstone.
6. Servera gärna med en god sylt till
där för att ge pannkakorna lite extra smak, det smakar inte vanilj av det. Enkelt att komma ihåg (4-4-8 för en
vanlig portion)."
______________________________________________________________________________________________
INGREDIENSER
8 dl mjölk
4 st ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 paket Bacon/Fläsk
______________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________
Enkel Ugnsbakad Fläskpannkaka
Portioner/antal: 4
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg i alla ingredienser i en bunke (gärna denna ordning: 4 ägg 4 mjöl 4 mjölk,
vispa ihop och 4 mjölk).
3. Skär upp bacon/fläsk/skinka vad du nu vill använda i små bitar. Lägg sedan
fläsket på en långpanna med bakpapper. Sätt in pannan i ugnen och stek fläsket
i ca 5 minuter.
4. När fläsket är någorlunda stekt, ta då ut pannan och häll på smeten. Sätt in den
och låt gräddas i ca 25 minuter.
5. När den är klar (har oftast lite början på brunaktig färg) låt den svalna i en 5
minuter åtminstone.
6. Servera gärna med en god sylt till
Visningar: 1275
Inlagt 2013-02-27 09:25:43

