Receptbeskrivning

Boeuf Bourguignon med skogssvamp

Ingredienser för
1.6 kg nötkött, ytterlår eller högrev
1 tsk salt
svartpeppar ur kvarn
2 msk smör
1 dl vatten
2 msk olivolja
3 msk vetemjöl
75 cl rött vin
5 dl mörk oxbuljong
2 st lagerblad
1 färsk timjan eller 1 tsk torkad dito
2 st finhackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
200 g rimmat fläsk i strimlor eller tärningar
15 st steklökar
6 st morötter i skivor
6 dl färsk skogssvamp (cirka 200 g)
1 msk smör
15 st syltlökar
1 dl finhackad persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i 4 centimeter tjocka bitar.
2. Salta och peppra bitarna och stek dem i en stekpanna i smör och olja i omgångar och lägg över i en stekgryta.
3. Pudra över vetemjöl och rör om så att mjölet fastnar på bitarna.
4. Vispa ur stekpannan med 1 deciliter vatten och sila ner vätskan i stekgrytan.
5. Häll i vin och buljong. Tillsätt även lagerblad, timjan, vitlök, tomatpuré, rimmat fläsk, steklök och morötter.
6. Låt sjuda under lock i 1 ½ - 2 timmar på låg värme. Rör om då och då (någon gång i halvtimmen) och se till att grytan inte bränner vid.
7. Skär de största svamparna i mindre bitar. Stek svampen några minuter i lite smör.
8. När köttet är mjukt, tillsätt syltlök och svamp. Låt sjuda cirka 5 minuter. Strö över persilja och servera, gärna med kokt potatis och /eller vitt bröd.

Visningar: 595
Inlagt 2012-01-15 10:59:00