Receptbeskrivning
Kokt högrev med rotfrukter
Ingredienser
för
3 morötter
3 palsternackor
0.5 rotselleri
1 purjolök
1 kg högrev
1 salt
2 lagerblad
2 persilja
3 palsternackor
0.5 rotselleri
1 purjolök
1 kg högrev
1 salt
2 lagerblad
2 persilja
Beskrivning
Ansa och skala rotfrukterna. Skär dem i grova bitar. Skölj purjolöken och skär den grovt.
Lägg högreven i en gryta, häll på vatten så att det är några cm över köttet och tillsätt salt. Koka upp och skumma bort fett och äggviteämnen. Lägg i rotfrukterna och lagerbladen, koka sakta i 1-1 1/2 tim eller till en innertemperatur på 75°C.
Lyft upp rotfrukter och kött, lägg rotfrukterna på ett fat. Skiva köttet och lägg ovanpå rotfrukterna, täck fatet med folie. Lägg purjolöken i buljongen och koka i 5 minuter. Tillsätt persiljan i buljongen.
Servera rotfrukter, kött och buljong med äppelmos blandat med riven pepparrot.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 817
Inlagt 2012-01-15 11:17:00

