Receptbeskrivning
Kyckling rica rica
Ingredienser
för
8 st kycklingklubbor
2 msk citronjuice
1 msk salt
2 msk rapsolja
1 st citrongräs
1 tsk strösocker
1 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
3 st chilifrukter, röda
2 st tomater
2 ingefära
7 st kaffirlimeblad
15 vitpepparkorn
3 dl jasminris, till servering
2 msk citronjuice
1 msk salt
2 msk rapsolja
1 st citrongräs
1 tsk strösocker
1 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
3 st chilifrukter, röda
2 st tomater
2 ingefära
7 st kaffirlimeblad
15 vitpepparkorn
3 dl jasminris, till servering
Beskrivning
1. Blanda kyckling, citronjuice och salt i en stor skÃ¥l, lÃ¥t marinera 10 min. Ta upp kyckÂlingen och lägg Ã¥t sidan.
2. Kryddpaste: Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukter. Skölj tomaterna. Skala ingefäran med en tesked. Skär allt i grova bitar.
3. Mixa lök, vitlök, paprika, tomat, chili, ingeÂfära, limeblad, vitpepparkorn och vatten i en matberedare.
4. Hetta upp en traktörpanna eller wok. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg runt om.
5. Tillsätt kryddpasten och vattnet. Banka citrongräset lätt, tillsätt det. LÃ¥t grytan smÃ¥Âputtra under lock 20 min.
6. Koka riset enligt anvisningen pÃ¥ förpackÂningen. Servera ris och kyckling rykande hett.
569 KCAL/PORTION
25 g fett, 43 g protein, 41 g kolhydrater
2. Kryddpaste: Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukter. Skölj tomaterna. Skala ingefäran med en tesked. Skär allt i grova bitar.
3. Mixa lök, vitlök, paprika, tomat, chili, ingeÂfära, limeblad, vitpepparkorn och vatten i en matberedare.
4. Hetta upp en traktörpanna eller wok. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg runt om.
5. Tillsätt kryddpasten och vattnet. Banka citrongräset lätt, tillsätt det. LÃ¥t grytan smÃ¥Âputtra under lock 20 min.
6. Koka riset enligt anvisningen pÃ¥ förpackÂningen. Servera ris och kyckling rykande hett.
569 KCAL/PORTION
25 g fett, 43 g protein, 41 g kolhydrater
Visningar: 676
Inlagt 2012-01-16 20:08:56

