Receptbeskrivning

Ugnsbakad fisk med vitlökssås

Ingredienser för
12 potatisar
2 msk olivolja
2 tsk salt
3 paprikor
600 hokifilé
1 krm peppar
2 dl matyoghurt
3 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm peppar
3 persilja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 250°C.
Skölj potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan. Strö över hälften av saltet.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar.
Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten. Häll på resten av olivoljan och saltet och strö över pepparn. Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar samt gärna lite hackat kryddgrönt.
Servera fisken med paprika, potatis och sås samt bröd.

För alla
Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten.

Visningar: 453
Inlagt 2013-02-28 11:57:26