Receptbeskrivning
			
			
			
			Morotssoppa med räkor
						Pierre Beck via Ica.se					
				Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							5  morötter 
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
kajennpeppar eller sweet chilisås
salt och svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
150 g skalade räkor eller:
400 g räkor med skal
1 kruka färsk koriander
						
					2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
kajennpeppar eller sweet chilisås
salt och svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
150 g skalade räkor eller:
400 g räkor med skal
1 kruka färsk koriander
Beskrivning
					
						Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna. Tillsätt vatten och buljong. Låt sjuda under lock tills morötterna mjuknat, ca 20 minuter.
Mixa med mixerstav direkt i kastrullen. Tillsätt försiktigt kajennpeppar eller sweet chili till önskad hetta. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt grädden och låt soppan sjuda i någon minut. Servera soppan toppad med räkor och färsk koriander. Bjud ett grovt bröd och en sallad till soppan.
För alla
Gluten- och äggfri.Gör mjölkfri: använd mjölkfria buljongtärningar - ej fond. Välj mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatley eller Beneviva.
										Mixa med mixerstav direkt i kastrullen. Tillsätt försiktigt kajennpeppar eller sweet chili till önskad hetta. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt grädden och låt soppan sjuda i någon minut. Servera soppan toppad med räkor och färsk koriander. Bjud ett grovt bröd och en sallad till soppan.
För alla
Gluten- och äggfri.Gör mjölkfri: använd mjölkfria buljongtärningar - ej fond. Välj mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatley eller Beneviva.
Visningar: 649
Inlagt 2013-02-28 16:19:00
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min