Receptbeskrivning

Fish and chips

Ingredienser för
g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstor
st bakpotatisar, skalade
tsk bakpulver
msk maizena
dl vetemjöl
dl öl
st dillkvistar
dl olja till fritering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
7. Upprepa samma procedur med potatisen.
8. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.

Visningar: 467
Inlagt 2012-01-17 05:35:02