Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med curryströssel och potatis

Ingredienser för
600 g laxfilé ( kravodlad eller msc märkt )
0.5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 st morot (ekologisk ) medelstor
1 st palsternacka(or) (ekologisk ) medelstor
0.5 st purjolök(ar) (ekologisk)
50 g smör (ekologiskt) rumsvarmt
1 tsk curry (fairtraide)
0.5 st citron(er) (ekologisk )
0.5 tsk salt
0.5 st romansallad (ekologisk )
0.5 st gurka (ekologisk )
800 g potatis(ar) (ekologiska)


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Tillbehör: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala den om du vill.

3. Lax med curryströssel: Ta bort skinnet på laxen och skär den i 4 portionsbitar. Skär sedan en skåra längs med varje laxbit och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och peppar.
4. Skala och riv morot och palsternacka. Skölj och finhacka purjolöken.
5. Blanda smöret med curry, salt och citronsaft och blanda sedan ner grönsakerna. Blanda ordentligt och bred sedan ut över laxen och i skårorna. Sätt in i ugnen ca 15 min.

6. Sallad: Skölj och riv salladen i mindre bitar. Skölj gurkan och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.

Servera laxen med kokt potatis och sallad.



Näringsvärde:

596 KCAL
33 gram protein
30 gram fett
45 gram kolhydrater

Recept och foto: Mari Bergman

Visningar: 324
Inlagt 2013-03-02 08:17:54