Receptbeskrivning

Helenas ananaspaj

Ingredienser för
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl crème fraiche
0.5 dl socker
0.5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
limeskiva(or) eventuellt


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
10 bitar

1. Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan.
2. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut
degen i en pajform.
3. Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil.
4. Blanda crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör
sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen
i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i
mitten.
5. Garnera eventuellt med tunna limeskivor.

Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 900
Inlagt 2013-03-02 12:49:17