Receptbeskrivning

Frukostkorv med pepparrotssås

Ingredienser för
pepparrotssås:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 mjölk
salt och malen vitpeppar
2 tsk riven pepparrot
korv:
4 frukostkorvar
vatten
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
1 tsk salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull. Blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Späd med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Krydda såsen med pepparrot, salt och peppar.
2. Koka upp vattnet med lagerbladet och pepparkornen. Salta och lägg i korven. Låt sjuda på svag värme utan lock i 5 minuter. Stäng av plattan och lägg på locket. Låt korven stå och värmeutjämna i 5-10 minuter före servering.

Visningar: 1732
Inlagt 2013-03-02 13:36:27