Receptbeskrivning
Pizzadeg kalljäsning
Ingredienser
för
560 g vetemjöl
294 g vatten
30 g rapsolja
3 g jäst för matbröd
9 g salt
294 g vatten
30 g rapsolja
3 g jäst för matbröd
9 g salt
Beskrivning
Mät upp alla ingredienserna och ja det stämmer med bara 3 gram jäst.
Blanda ihop och knåda degen i 8 minuter i en degmaskin/assistent.
Dela degen i 4 lika stora delar och forma till bollar och lägg på en rostfri bricka.
Täck med plastfolie och placera brickan med bollarna i kylskåpet och låt jäsa i 24 timmar.
Förvärm ugnen med en pizzasten i.
Toppa pizzorna med pizzasås, ost och annat du tycker om.
Grädda i ca 8 minuter (275 grader).
Tänk på att sträva efter balans när du väljer toppning till pizzorna.
Degen går även att använda till pitabröd (tex kebab) dela då varje deg boll i två delar efter jäsningen.
Blanda ihop och knåda degen i 8 minuter i en degmaskin/assistent.
Dela degen i 4 lika stora delar och forma till bollar och lägg på en rostfri bricka.
Täck med plastfolie och placera brickan med bollarna i kylskåpet och låt jäsa i 24 timmar.
Förvärm ugnen med en pizzasten i.
Toppa pizzorna med pizzasås, ost och annat du tycker om.
Grädda i ca 8 minuter (275 grader).
Tänk på att sträva efter balans när du väljer toppning till pizzorna.
Degen går även att använda till pitabröd (tex kebab) dela då varje deg boll i två delar efter jäsningen.
Visningar: 289
Inlagt 2013-03-02 16:10:59

