Receptbeskrivning

Räksallad med avokadodip och tortillachips

Ingredienser för
1 cocktailtomater, röda
10 gurka
0.5 st röd lök(ar)
1 st röd paprika
1 blandad sallad
1 dl limefrukt(er) saften
1 dl grekisk yoghurt
0.5 st vitlöksklyfta(or)
salt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Halvera tomaterna, skär gurkan och rödlöken i tunna skivor, skär paprikan i bitar. Blanda med räkorna och salladen.

2. Skär avokado i några stora bitar och lägg i en mixer. Pressa över limesaft och tillsätt yoghurt, pressad vitlök. Krydda med chiliflakes och lite salt. Mixa till en slät dip och smaka om det behövs mer salt. Servera salladen med dip och tortillachips.

Recept: Mia Troberg Elonq

Rekvisita: Duka

Näringsinnehåll:

Kalorier: 269 kcal

Kolhydrater: 10 g

Protein: 26 g

Fett: 14 g


Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 305
Inlagt 2013-03-03 18:48:52