Receptbeskrivning

Kokoscurry

Ingredienser för
125 g smör
1 msk solrosolja
2 st gul lök(ar)
5 st vitlöksklyfta(or)
1 ingefära
2 st sötpotatis(ar)
4 st morot
500 g squash
400 g salladskål
1 bladpersilja
1 timjan
4 dl kokosmjölk
salt
10 st curryblad
1 tsk kanel, malen
0.5 tsk chilipulver
1 tsk kryddpeppar, mald
0.25 tsk cayennepeppar
1 tsk peppar
1 tsk gurkmeja
2 st matbanan
2 msk matolja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Curryblandningen: Blanda curryblad, kanel, chilipulver, mald kryddpeppar, cayennepeppar, mald svartpeppar och gurkmeja väl.Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt solrosoljan. Stek lök, vitlök och riven ingefära til de är mjuka. Rör ned den tärnade sötpotatisen, morötterna och den grovt tärnade squashen så att de täcks av oljan och kryddorna. Tillsätt så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker grönsakerna. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt salladskålen, skuren i breda strimlor, den finhackade persiljan, den finhackade timjan och kokosmjölken. Sjud sakta i ytterliggare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.Skiva under tiden matbananerna och stek dem i het olja tills de är krispiga på ytan och mjuka inuti. Salta lätt.Servera currygrytan med ris och de stekta bananskivorna.

Visningar: 525
Inlagt 2013-03-19 18:43:49