Receptbeskrivning
Ingredienser
för
3 msk smör
1 st gul lök
1 kg mjölig potatis
15 st ansjovisfiléer
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ansjovisspad
0.5 dl ströbröd
1 st gul lök
1 kg mjölig potatis
15 st ansjovisfiléer
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ansjovisspad
0.5 dl ströbröd
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj formen med lite av smöret.
3. Skär löken i tunna skivor och fräs i smör i 3 minuter så att den får lite färg.
4. Skala potatisen och skär den i grova strimlor, gärna i matberedare.
5. Fyll gratängformen med hälften av potatisen. Fortsätt med löken och ansjovisen.
6. Täck med resten av potatisen.
7. Häll över grädde, mjölk och ansjovisspad.
8. Toppa med ströbröd och smörklickar.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
10. Låt vila något före servering.
2. Smörj formen med lite av smöret.
3. Skär löken i tunna skivor och fräs i smör i 3 minuter så att den får lite färg.
4. Skala potatisen och skär den i grova strimlor, gärna i matberedare.
5. Fyll gratängformen med hälften av potatisen. Fortsätt med löken och ansjovisen.
6. Täck med resten av potatisen.
7. Häll över grädde, mjölk och ansjovisspad.
8. Toppa med ströbröd och smörklickar.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
10. Låt vila något före servering.
Visningar: 468
Inlagt 2013-03-05 20:32:11

