Receptbeskrivning

Falukorvslasagne

Ingredienser för
1 gul lök
1 liten squash (à ca 200 g)
1 msk olja
400 g falukorv
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
0.5-3/4 tsk salt
1 krm peppar
0.5 dl vetemjöl
8 dl mjölk
smör eller margarin
12 lasagneplattor
2 dl riven ost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken. Skölj squashen och skär den i små tärningar. Fräs lök och squash i olja i en stekpanna.
Skär falukorven i små tärningar och låt dem fräsa med. Häll över de krossade tomaterna. Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt röran puttra ca 5 min.
Vispa ut vetemjöl i 1 dl mjölk (för 4 port) i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och matfettet. Koka upp och låt såsen koka ca 3 min. Vispa hela tiden så att inte såsen bränner fast i botten. Smaka av med salt och peppar.
Häll lite sås i botten på en ugnssäker form. Lägg ut 3 lasagneplattor (för 4 port). Häll på 1/3 av korvröran. Fortsätt sen att varva sås, lasagneplattor och korvröra. Det översta lagret ska vara lasagneplattor med sås på.
Strö över osten. Sätt in i ugnen i 200°C, i ca 30 min tills lasagneplattorna är mjuka.

Visningar: 728
Inlagt 2013-03-14 04:27:22