Receptbeskrivning

Smördegsinbakad kantarellsoppa

Ingredienser för
1 l färska kantareller, grovt delade
1 st gul lök, finhackad
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1.5 msk kantarellfond
2 dl vispgrädde
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
hallonbalsamico
4 st smördegsplattor
1 st ägg


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
2. Skala och finhacka löken.
3. Fräs lök och svamp i smör i en gryta.
4. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min.
5. Tillsätt vatten och fond.
6. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
7. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.
8. Låt soppan svalna lite, häll upp i porslinsformar.
9. Pensla ägg på kanten runt formarna.
10. Placera de tinade smördegsplattorna ovan på och pressa lätt runt kanterna.
11. Skär bort överflödig smördeg.
12. Pensla sedan hela smördegsplattan med ägg.
13. Värm ugn till 200 grader, ställ in formarna i ugnen ca 7-10 min.
14. Ringla hallonbalsamico över den inbakta soppan innan servering.
15. Serveras tillsammans med focaccia.

Visningar: 843
Inlagt 2013-03-13 13:57:30