Receptbeskrivning
Oxjärpar
Ingredienser
för
1 msk ströbröd
1 msk mjölk
400 g nötfärs
100 g fläskfärs
1 st ägg
salt
peppar
smör till stekning
2 dl vispgräde
till servering:
kokt potatis
1 msk mjölk
400 g nötfärs
100 g fläskfärs
1 st ägg
salt
peppar
smör till stekning
2 dl vispgräde
till servering:
kokt potatis
Beskrivning
1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla. Blanda det med färsen, rör ner ägg och krydda smeten. Stek en liten provbiff och kontrollera smak och konsistens.
2. Forma små rulader med en matsked till äggform. Stek ruladerna i smör och låt dem sedan puttra klart i grädde under lock.
2. Forma små rulader med en matsked till äggform. Stek ruladerna i smör och låt dem sedan puttra klart i grädde under lock.
Visningar: 484
Inlagt 2013-03-07 13:44:05