Receptbeskrivning

Kebab med smakrik bulgur

Ingredienser för
400 g köttfärs
3 dl bulgur (eller couscous)
3 dl buljong (vatten + tärning)
1 ägg
0.5 tsk stött spiskummin
0.5 tsk malen koriander
0.5 tsk malen kanel
1 tsk salt
1 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1 dl hackad persilja
1 msk färsk mynta (eller torkad)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Häll kokande buljong (vatten + tärning) över fin bulgur eller couscous och låt stå i ca 5 minuter. Tillaga kebab under tiden. Blanda köttfärs med ägg, stött spiskummin, malen koriander, malen kanel, salt, peppar, vitlök och gul löken till en färs. Forma färsen till stora avlånga köttbullar. Stick en lång träpinne igenom. Grilla i grillpanna i ca 5 minuter per sida. Smaksätt bulgurn med hackad persilja och hackad färsk mynta eller torkad. Servera kebaben med bulgur/couscous och en sallad på isberg och citron.

Visningar: 380
Inlagt 2013-03-07 14:53:45