Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
50 g pinjenötter
150 g pistagenötter
1 dl russin
0.5 g saffran
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st grön paprika


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225 grader. 2. Spola av kikärtorna i en sil och låt rinna av. 3. Lägg i en skål tillsammans med olivoljan, cayenne- och paprikapulvret och lite salt. Rör om ordentligt. 4. Rulla ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta 10 minuter i ugnen. 5. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg. 6. Skala pistagenötterna (aja-baja inte snaska i sig så många!). 7. Koka upp 1,5 l saltat vatten till bulguren (det står en annan mängd på paketet men strunt i det). Låt saffranet vara med i koket. 8. Sjud bulguren tills den är klar. Du kan börja provsmaka efter 10 minuter. 9. Låt den färdigkokta bulguren rinna av i en sil. 10. Kärna ur och tärna paprikorna smått. 11. Strimla myntan. 12. Vänd ner kikärtorna, nötterna, paprikatärningarna, myntan och russinen i bulguren. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Jon Hansson

Visningar: 525
Inlagt 2013-03-07 14:02:13