Receptbeskrivning

Sesamstekt sej med apelsinmorötter

Ingredienser för
ingredienser
600 g sejfilé med skinn
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
2 msk smör
salt och svartpeppar
apelsinmorötter
400 g morötter
2 apelsiner
5 dl vatten
1.5 msk konc kycklingfond
0.5 msk honung
2 msk smör
1 tsk torkad dragon eller färsk dragon (1 tsk tor
1 krm salt
1 krm svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner. Skär fisken i lagom stora portionsbitar. Lägg dem på ett fat och krydda bitarna runt om med salt. Låt stå 20 minuter i rumstemperatur före stekning. Apelsinmorötter: Skala och skär morötterna i ca 2 cm stora bitar. Skala tunna remsor av en 1/2 apelsin med potatisskalare, se till att inte få med något av det vita. Pressa ut juicen från den skalade apelsinen. Skala den andra apelsinen med kniv och skär i bitar. Koka upp vatten och fond med skalstrimlor och juice i en kastrull. Lägg i morötterna och koka al dente i kastrullen, 10–15 minuter, lägg i apelsinbitarna de sista 2 minuterna. Häll av morötter och apelsin, men spara kokvattnet. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och koka ner tills ca 1/3 återstår. Tillsätt honung, smör, morötter och apelsinbitar. Låt koka upp och krydda med dragon, salt och peppar. Strö sesamfröna runt om fisken. Stek ca 4 minuter på varje sida i smör i en stekpanna. Servera genast fisken med morötterna och t ex pressad potatis eller ett gott mos. För alla Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Visningar: 312
Inlagt 2013-03-07 18:22:54