Receptbeskrivning
Glutenfri Mandeltårta
Ingredienser
för
Beskrivning
Botten:
4 äggvitor
225 g mandel eller nötter
1,25 dl socker
Kräm:
4 äggulor
75 g margarin
1 dl socker
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Vispad grädde, Jordgubbar eller anna frukt.
Att göra:
Mixa mandeln fint, blanda i äggvitor och socker.Lägg smeten i en smörad form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader 20 min.
Koka upp äggulor, marg, socker, grädde och vaniljsocker låt sjuda en stund. Vispa!
Låt kaka och kräm kallna, bred ut krämen på kakbottnen.
Vispa grädden och lägg på, skär frukt och garnera!
4 äggvitor
225 g mandel eller nötter
1,25 dl socker
Kräm:
4 äggulor
75 g margarin
1 dl socker
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Vispad grädde, Jordgubbar eller anna frukt.
Att göra:
Mixa mandeln fint, blanda i äggvitor och socker.Lägg smeten i en smörad form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader 20 min.
Koka upp äggulor, marg, socker, grädde och vaniljsocker låt sjuda en stund. Vispa!
Låt kaka och kräm kallna, bred ut krämen på kakbottnen.
Vispa grädden och lägg på, skär frukt och garnera!
Visningar: 211
Inlagt 2013-03-21 18:19:23

