Receptbeskrivning
Himmelsk cheesecake
Ingredienser
för
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
200 g mascarponeost
250 g philadelphiaost
0.5 dl socker
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
50 g choklad smält
200 g jordgubbar
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g mascarponeost
250 g philadelphiaost
0.5 dl socker
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
50 g choklad smält
200 g jordgubbar
2 dl socker
Beskrivning
8 portioner
1. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone,
philadelphiaost och socker i en annan.
2. Smält de båda chokladsorterna var för sig och låt svalna något.
3. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet.
4. Vänd sedan ner de båda chokladsorterna i smeten, rör i dem en åt
gången så att inte smeten skär sig av värmen från chokladen, häll upp i en
form med löstagbar kant. Låt stå i frysen i ca en timma innan servering.
Dekorera gärna med smält choklad.
5. Koka upp jordgubbarna och tillsätt sockret. Passera jordgubbarna
genom en finmaskig sil. Servera jordgubbspurén till cheesecaken.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone,
philadelphiaost och socker i en annan.
2. Smält de båda chokladsorterna var för sig och låt svalna något.
3. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet.
4. Vänd sedan ner de båda chokladsorterna i smeten, rör i dem en åt
gången så att inte smeten skär sig av värmen från chokladen, häll upp i en
form med löstagbar kant. Låt stå i frysen i ca en timma innan servering.
Dekorera gärna med smält choklad.
5. Koka upp jordgubbarna och tillsätt sockret. Passera jordgubbarna
genom en finmaskig sil. Servera jordgubbspurén till cheesecaken.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 728
Inlagt 2012-01-17 05:48:39

