Receptbeskrivning
Brownies med jordgubbar och grädde
Ingredienser
för
250 g mörk choklad 70% kakao
200 g smör rumsvarmt
3 dl strösocker
3 st ägg
1 dl vetemjöl 60 g
1 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl vispgrädde
10 st jordgubbar
200 g smör rumsvarmt
3 dl strösocker
3 st ägg
1 dl vetemjöl 60 g
1 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl vispgrädde
10 st jordgubbar
Beskrivning
Gör så här:
1. Klä en ugnsform, cirka 23 x 23 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka de resterande 50 grammen av chokladen och spara till senare.
3. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd även ner den hackade chokladen.
5. Häll smeten i formen och släta ut den. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter. Prova gärna med en sticka, smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men kakan ska heller inte vara helt genomgräddad. Låt svalna.
6. Skär brownien i rutor. Vispa grädden fluffig men inte för hård, och spritsa eller klicka den på brownierutorna. Dekorera med jordgubbar.
Recept: Mia Öhrn
Foto: Per Björn
1. Klä en ugnsform, cirka 23 x 23 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka de resterande 50 grammen av chokladen och spara till senare.
3. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd även ner den hackade chokladen.
5. Häll smeten i formen och släta ut den. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter. Prova gärna med en sticka, smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men kakan ska heller inte vara helt genomgräddad. Låt svalna.
6. Skär brownien i rutor. Vispa grädden fluffig men inte för hård, och spritsa eller klicka den på brownierutorna. Dekorera med jordgubbar.
Recept: Mia Öhrn
Foto: Per Björn
Visningar: 470
Inlagt 2012-01-17 05:49:41

