Receptbeskrivning

Pizzadeg kalljäsning

Ingredienser för
560 g vetemjöl
294 g vatten
30 g rapsolja
3 g jäst för matbröd
9 g salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Mät upp alla ingredienserna och ja det stämmer med bara 3 gram jäst. Blanda ihop och knåda degen i 8 minuter i en degmaskin/assistent. Dela degen i 4 lika stora delar och forma till bollar och lägg på en rostfri bricka. Täck med plastfolie och placera brickan med bollarna i kylskåpet och låt jäsa i 24 timmar. Förvärm ugnen med en pizzasten i. Toppa piazzorna med pizzasås, ost och annat du tycker om. Grädda i ca 8 minuter (275 grader). Tänk på att sträva efter balans när du väljer toppning till piazzorna. Degen går även att använda till pitabröd (tex kebab) dela då varje deg boll i två delar efter jäsningen.

Visningar: 639
Inlagt 2013-03-09 14:11:55