Receptbeskrivning
Laxpytt med romsås
Ingredienser
för
600 g laxfilé
500 g potatis
0.5 st squash
1 st rödlök
150 g gröna bönor
3 msk dill hackad
2 dl créme fraiche
1 frp stenbitsrom
1 st citron
100 g körsbärstomater
olivolja
flingsalt
500 g potatis
0.5 st squash
1 st rödlök
150 g gröna bönor
3 msk dill hackad
2 dl créme fraiche
1 frp stenbitsrom
1 st citron
100 g körsbärstomater
olivolja
flingsalt
Beskrivning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj/skrubba ev potatisen och skär den i bitar.
2. Skär squashen i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och 2 msk olja i en långpanna. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 20 min.
3. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salta och peppra. Vänd ner dillen.
4. Rör ihop créme fraiche, rom och pepparrot.
5. Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körbärstomater. Bjud romsås och citronklyftor till.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj/skrubba ev potatisen och skär den i bitar.
2. Skär squashen i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och 2 msk olja i en långpanna. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 20 min.
3. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salta och peppra. Vänd ner dillen.
4. Rör ihop créme fraiche, rom och pepparrot.
5. Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körbärstomater. Bjud romsås och citronklyftor till.
Visningar: 1293
Inlagt 2011-03-27 16:44:51