Receptbeskrivning

lchf lasagne Berit

Ingredienser för
2 lök
400 g köttfärs
400 g krossad tomat
1 dl vatten
1 st buljongtäning
2 msk tomatpuré
2 st vit-lökskhyftor
1 st lagerblad
1 tsk oregano
50 g smör
4 dl cremefraiche
1 dl grädde
2 dl riven ost
1 tsk salt
1 msk gul lök
1 krm muskot nöt
1 krm peppar
6 st ägg lasagne
200 g färskost lasagne
0.75 dl fiberhusk lasagne
1 krm salt lasagne


  50 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Köttfärssås

skala och finhacka löken. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med.Späd med tomat och vatten.Tillsätt buljong, tomatpure, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock 30-40 min. Smaka av med salt.

Lasagneplattor

Sätt ugnen på 150º.
Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Låt svälla i 10 min.
Bred ut smten tunt på 2 st bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen lite extra, de ska täcka hela plåten.Tag av det översta pappret. .Grädda i 10 min.

Ostsås

Smält smöret i en kastrull och fräs 1 msk fin hackad lök tills den blir mjuk utan färg.Vispa ner övriga ingridienser och sjud i 5 min. Rör då och då . Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.

Sätt ugnen på 200º. Smörj en ugnsäker form med smör.Varva ostsås och köttfärssås och lasagneplattor.Börja och avsluta med ostsåsen.Gratinera i ugnen ca 10 min, tills lasagnen fått fin färg. Servera med en sallad.

Visningar: 314
Inlagt 2013-03-09 17:00:07