Receptbeskrivning

Honungsglazad fläskkarré med sparris

Ingredienser för
1 sparris
3 st vitlöksklyfta(or)
3 msk japansk soja
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
400 g krossade tomater
2 msk farinsocker
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk oregano
1 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta 1 kg färskpotatis och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min beroende på hur stora potatisarna är.2. Marinad- Blanda ihop 3 msk soja, 2 msk honung, ½ tsk sambal oelek, 1 msk olja och 2 st pressade vitlöksklyftor i en stor skål. Skär köttet i så tjocka skivor du önskar och lägg ner i marinaden.Marinera gärna några timmar eller över natten i kylen.3. Sås- Finhacka ½ gul lök och 1 vitlöksklyfta. Blanda ihop i en liten skål: 2 msk farinsocker, ½ tsk spiskummin, ½ tsk paprikapulver, ½ tsk oregano, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med kryddblandningen under omrörning på medelvärme i ca 1 min. Tillsätt 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk tomatpuré och blanda runt. Slå på krossade tomater och mixa såsen slät med en stavmixer. Låt såsen puttra på svag värme tills det är dags för servering.(Har du worcestershiresås hemma kan du tillsätta lite i såsen så får du lite mer barbecuesmak.)4. Ta upp köttet ur marinaden och stek eller grilla på varje sida ca 4-5 min eller tills köttet är genomstekt.5. Skär bort nedersta delen av sparrisen och lägg dem på grillen eller sjud i lite lättsaltat vatten 1-2 min.Grillar du kan du pensla både kött och sparris med resterande av marinaden.

Visningar: 499
Inlagt 2013-03-09 19:19:20