Receptbeskrivning

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Ingredienser för
g lövbiff
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
st gul lök
msk vitvinsvinäger
dl vitt vin
dl köttbuljong
msk dijonsenap
dl grädde
st vitlöksklyftor
till servering:
parmesanost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.

2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.

3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.

Visningar: 529
Inlagt 2012-01-17 05:56:37