Receptbeskrivning
Vitlökssoppa
Ingredienser
för
2 vitlökar
2 st köttbuljongtärningar (grönsaksbuljong för
5 dl vatten
1 burk krossade tomater
1.5 msk paprikapulver
4 st ägg
2 st köttbuljongtärningar (grönsaksbuljong för
5 dl vatten
1 burk krossade tomater
1.5 msk paprikapulver
4 st ägg
Beskrivning
1. Rensa ur vitlöksklyftorna och strimla dem. (Känns det för mycket, ta bara 10-12 klyftor). Hetta upp en kastrull eller gryta med olivolja och fräs de strimlade klyftorna.
2. Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
3. Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.
2. Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
3. Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.
Visningar: 616
Inlagt 2012-01-17 05:58:46

