Receptbeskrivning

Tomatknäckebröd

Ingredienser för
0.5 dl soltorkade tomater
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 st tomater
2 msk torkad basilika
1 krm havssalt


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Blötlägg de soltorkade tomaterna över natten i 1 dl vatten.
Blötlägg även solrosfröna och linfröna i en annan skål över natten.

Sätt ugnen på 40 grader.
Skölj solrosfröna och lägg i en mixer tillsammans med de soltorkade tomaterna och blötläggningsvattnet.
Ta bort fröhusen från de färska tomaterna.
Tillsätt linfrön, tomater, basilika och salt till mixern och kör till en jämn smet.
Smeten skall vara formbar. Tillsätt mer vatten om den är för hård eller linfrön om den är för lös.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så att hela plåten täcks.
Ugnsbaka i 4-5 timmar.
Öppna luckan lite då och då så att fukten kan avdunsta.

Ta ut plåten och skär i rutor. Vänd på rutorna och grädda i ytterligare 4-5 timmar.
Låt kallna och förvara torrt och svalt i en plåtburk.

Visningar: 275
Inlagt 2013-03-10 10:50:46