Receptbeskrivning
Ingredienser
för
ingredienser
1 purjolök 2 morötter
ca 450 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
salt och peppar
1 msk curry
1 l kycklingbuljong (vatten och fond eller buljon
1 röd paprika
280 g böngroddar
400 g lätt kokosmjölk
1 msk majsstärkelse (maizena)
0.5 tsk strösocker
1 lime
Beskrivning
Skölj och strimla purjolöken. Skala och tärna morötterna i munsbitar. Strimla kycklingen. Bryn kycklingen i olivoljan i en gryta ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt purjolök, morot och curry och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt buljong. Låt småkoka under lock ca 10 minuter tills kycklingen är mör. Kärna ur och strimla paprikan. Häll av och skölj böngroddarna. Tillsätt paprikan och böngroddarna i grytan tillsammans med kokosmjölken. Låt koka ytterligare 5 minuter utan lock. Red av soppan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med socker, salt och peppar. Servera med lime. För alla Kolla ingredienserna i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 506
Inlagt 2013-03-10 10:41:42

