Receptbeskrivning

Leif Mannerströms hummersoppa

Ingredienser för
2 st små glaskokta humrar
soppa
1 l buljong på hummerskal
4 dl vispgrädde
1 msk smör
4 cl cognac
2 cl madeira
1 tsk maizena, utrört med 2 tsk vatten
salt
peppar
4 st hyvlade tryffelskivor
krasse


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
2. Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.

Visningar: 1757
Inlagt 2013-03-10 10:50:09