Receptbeskrivning

Rödbetsquinoa med ärtpesto *raw*

Ingredienser för
......Ärtpesto..........
100 g mandlar
2 dl frysta ärtor
saften från en citron
salt och peppar
2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
......rödbetsquinoa.....
4 små rödbetor
3 dl quinoa
2 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
1 frp sockerärtor à 150g
2 dl frysta ärtor
70 g ruccola
furikakekrydda, om så önskas


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Börja med att göra ärtpesto:

Mixa mandel, ärtor, citronsaft och vitlök.
Droppa i oljan lite i taget och fortsätt mixa till jämn röra.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg rödbetorna i en kastrull och koka i lättsaltat vatten i ca 40 minuter.
Skala ch hacka rödbetorna grovt.
Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i 13 minuter.
Häll av quinoan och blanda med rödbetorna.
Ringla över olivolja, pressa citronsaften över och krydda med salt och peppar.
Strimla sockerärterna och blanda i salladen tillsammans med ärtorna.
Skölj ruccolan och fördela på tallrikar.
Lägg upp rödbetsquinoan på ruccolan och servera med en klick pesto ovanpå.
Toppa med Furikakekrydda.

Visningar: 311
Inlagt 2013-03-10 12:07:31