Receptbeskrivning
Röd linssoppa med sval citronyoghurt
Ingredienser
för
1 st röd chilifrukt
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja extravergine
4 msk tomatpuré
4 dl röda linser
2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 l vatten
1 tsk spiskummin, malen
1 st lagerblad
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
salt och peppar
1 tsk pressad citron
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja extravergine
4 msk tomatpuré
4 dl röda linser
2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 l vatten
1 tsk spiskummin, malen
1 st lagerblad
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
salt och peppar
1 tsk pressad citron
Beskrivning
1. Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök. Finhacka dessa och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter.
2. Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft. Servera soppan med citronyoghurten.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 232 kcal
Kolhydrater: 19 g
Protein: 11 g
Fett: 11 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft. Servera soppan med citronyoghurten.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 232 kcal
Kolhydrater: 19 g
Protein: 11 g
Fett: 11 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 679
Inlagt 2013-03-11 17:54:49

