Receptbeskrivning

Het utflyktsgryta med korv

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st chilifrukt
300 g falukorv
1 st röd paprika
1 st gul paprika
5 st potatis(ar)
matolja att steka i
1 krossade tomater ekologiska
1 bönor, konserverade ekologiska gärna svarta
1 tsk sambal oelek
1 st buljongtärning
100 g chistorrakorv eller annan kryddstark korv
salt och peppar
turkisk yoghurt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Kyl hela grytan, ta med ut och värm upp igen över elden. Ta inte den finaste grytan bara – den blir sotig.

Chistorra är en spansk korv med mild smaksästtning.

Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och dela chilifrukten på längden och skrapa ur fröna. Finhacka.

2. Skär falukorven i stora tärningar.

3. Skölj paprikorna och skär dem i matiga bitar.

4. Skala potatisarna och skär dem i 4 bitar.

5. Stek lök och vitlök i matolja i en kastrull eller gryta. Lägg i chilifrukt och falukorv och stek tills falukorven fått lite stekyta.

6. Lägg i potatis och paprika och låt steka med en kort stund.

7. Tillsätt krossade tomater och bönor och smaksätt med sambal oelek. Smula ner en buljongtärning och salta och peppra. Låt puttra på låg värme under lock i 10-15 minuter tills potatisen känns färdig med provsticka.

8. Skär chistorran i mindre bitar och stek utan fett i en stekpanna i en minut. Strö över grytan.

9. Servera med avrunnen turkisk yoghurt.

Recept: Linnea Swärd

Porslin: Apollo Antik


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 219
Inlagt 2013-03-11 19:03:38