Receptbeskrivning
Kyckling i kokosmjölk med nudlar
Moa Lind via Sanna Nordin
Ingredienser
för
4 äggnudlar
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
0.5 purjolök
600 g kycklingfilé
2 msk matolja
1 msk curry
1 msk strösocker
400 ml kokosmjölk
3 dl hönsbuljong
salt och peppar
1 lime
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
0.5 purjolök
600 g kycklingfilé
2 msk matolja
1 msk curry
1 msk strösocker
400 ml kokosmjölk
3 dl hönsbuljong
salt och peppar
1 lime
Beskrivning
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, finhacka vitlöken, ansa och strimla purjolöken. Skär kycklingfilén i skivor. Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i paprika, vitlök och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med curry och socker. Tillsätt kokosmjölk, buljong och lägg i kycklingen. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice. Servera med nudlarna. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: använd ris- eller glasnudlar.
Äggfri: använd ris- eller glasnudlar.
Glutenfri: använd ris- eller glasnudlar.
Äggfri: använd ris- eller glasnudlar.
Visningar: 833
Inlagt 2013-03-12 04:18:20

