Receptbeskrivning
Grekisk pytt med tzatziki
Åsa Wibjörn via Ica.se
Ingredienser
för
400 g fläskfilé
0.5 dl soja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
1 st rödlök
0.5 dl olivolja
2 röda paprikor
100 g fetaost
12 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
salt och peppar
potatis
0.5 dl soja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
1 st rödlök
0.5 dl olivolja
2 röda paprikor
100 g fetaost
12 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
salt och peppar
potatis
Beskrivning
Sätt ugnen på 200ºC.
Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter. Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra. Servera med tzatziki och färskt bröd.
Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter. Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra. Servera med tzatziki och färskt bröd.
Visningar: 543
Inlagt 2013-03-12 15:25:54

