Receptbeskrivning
Tacopaj med lågt gi
P D via Jonna Lindahl
Ingredienser
för
1.5 dl dinkelmjöl, fullkorn
1.5 dl sojamjöl
100 g smör
1 dl vatten
400 g nötfärs
1 msk smör
1 tacomix
0.5 dl vatten
2 dl chunky salsa, medium
2 dl crème fraiche
3 st tomat(er)
150 g riven ost
1.5 dl sojamjöl
100 g smör
1 dl vatten
400 g nötfärs
1 msk smör
1 tacomix
0.5 dl vatten
2 dl chunky salsa, medium
2 dl crème fraiche
3 st tomat(er)
150 g riven ost
Beskrivning
Gör så här:
1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Den är väldigt smetig.Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraîche och chunky salsa och bred på. Skär tomater i skivor och lägg på pajen, strö över osten.
4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Sara Ringström
1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Den är väldigt smetig.Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraîche och chunky salsa och bred på. Skär tomater i skivor och lägg på pajen, strö över osten.
4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Sara Ringström
Visningar: 489
Inlagt 2012-01-18 06:58:25

