Receptbeskrivning
Krämig kycklingsoppa
Ingredienser
för
ingredienser
3 st kycklingfiléer 1 l vatten
3 st hönsbuljontärningar
1 st gul lök
3 st morötter
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
2 st lagerblad
2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
salt
svartpeppar finmalen
vitlök
margarin
Beskrivning
1) Börja med att koka upp vatten och hönsbuljongtärningarna.
2) Strimla kycklingfiléerna under tiden och tillsätt dem i buljongen tillsammans med paprikapulvret och lagerbladen. Låt koka ca 45 min.
3) Finhacka löken och fräs den ett par minuter tillsammans med curryn.
4) Tillsätt löken efter ca halva tiden.
5) Skala morötterna och strimla dem och låt dem koka med de sista 15 minuterna.
6) Ta bort soppan från plattan, blanda ihop vetemjöl, mjölk och grädde så att det blir slätt och rör ner i soppan.
7) Koka upp soppan och smaka av med salt, finmalen svartpeppar, vitlök och curry till lagom styrka.
8) Servera tillsammans med varm ostsmörgås.
2) Strimla kycklingfiléerna under tiden och tillsätt dem i buljongen tillsammans med paprikapulvret och lagerbladen. Låt koka ca 45 min.
3) Finhacka löken och fräs den ett par minuter tillsammans med curryn.
4) Tillsätt löken efter ca halva tiden.
5) Skala morötterna och strimla dem och låt dem koka med de sista 15 minuterna.
6) Ta bort soppan från plattan, blanda ihop vetemjöl, mjölk och grädde så att det blir slätt och rör ner i soppan.
7) Koka upp soppan och smaka av med salt, finmalen svartpeppar, vitlök och curry till lagom styrka.
8) Servera tillsammans med varm ostsmörgås.
Visningar: 437
Inlagt 2013-03-13 02:05:32