Receptbeskrivning

Gratinerad falukorv

Ingredienser för
ingredienser
1 gul lök
500 g falukorv
500 g finkrossade tomater
1.5 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
0.5 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost
3 dl bulgur
65 g ruccola


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Skala löken. Skiva den och korven. Blanda tomater, tomatpuré, senap och timjan. Krydda med salt och peppar. Häll hälften av tomatblandningen i en ugnssäker form. Lägg korven omlott i formen med löken mellan korvskivorna. Häll resten av tomatblandningen över korven. Toppa med ost. Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Servera den gratinerade korven med bulgur och ruccola. För alla Kolla ingredienserna i korven. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot ris.
Gör mjölkproteinfri: Kolla ingredienserna i korven. Uteslut osten.

Visningar: 495
Inlagt 2013-03-13 14:10:45