Receptbeskrivning

Kokoskyckling med chili och jordnötssås

Ingredienser för
4 st kycklingfilé(er)
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt
4 basmatiris
4 blandad sallad


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.



2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.



Servera med basmatiris och en sallad.



Till efterrätt kan det passa bra med lite ananas eller physallis.



Recept: Mia Troberg Elonq

Foto: Katja Kristoferson



Visningar: 370
Inlagt 2011-03-28 10:06:22