Receptbeskrivning
Ingredienser för
3 dl matlagningscrème fraiche (34%)
1 dl gräddfil
210 g urvattnade sillfiléer
0.5 st finhackad purjolök
1 dl torr champagne (i sturesillen används bollin
0.5 st granatäpple
3 msk forellrom


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda crème fraiche och gräddfil tillsammans i en skål. Finhacka purjolöken och vända ner den lite lätt tillsammans med Crème fraichen och gräddfilen. Skär sedan de inlagda sillfiléerna i lagom stora bitar och lägg ner dem i skålen. Gröp ur och häll i halva granatäpplet, se till att endast få med kärnorna med frukten och inte det vita innerskalet. Låt även saften från frukten följa med.
2. Häll på champagnen, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning. Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.
3. Låt Sturesillen stå kylt och dra i 1-2 dygn, allra helst 2. Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.

Visningar: 153
Inlagt 2013-03-14 12:55:57