Receptbeskrivning
			
			
			
			Laxburgare med skagenröra
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							500 g laxfilé 
0.5 st gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
0.5 dl lätt majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 msk dill
nymalen vitpeppar
salladslök strimlad
sallad
bröd
						
					0.5 st gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
skagenröra
500 g räkor med skal0.5 dl lätt majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 msk dill
nymalen vitpeppar
till servering
  gurka skivadsalladslök strimlad
sallad
bröd
Beskrivning
					
						1 Ta bort skinn och ben och mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, salt, peppar och ägg. Forma färsen till 4 burgare.
2 Skala och grovhacka räkorna. Blanda dem med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
3 Grilla eller stek burgarna cirka 4 minuter på varje sida.
4 Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med skivad gurka, skagenröra och strimlad lök.
										2 Skala och grovhacka räkorna. Blanda dem med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
3 Grilla eller stek burgarna cirka 4 minuter på varje sida.
4 Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med skivad gurka, skagenröra och strimlad lök.
Visningar: 594
Inlagt 2013-03-14 20:10:02
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min