Receptbeskrivning

Mexikanska ostbollar med korianderchutney

Ingredienser för
2 dl vatten
100 g smör
1.5 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
0.5 tsk salt
3 st ägg
300 g riven ost blanda gärna cheddar med en smakrik t.ex. västerbottens
1 koriander
0.5 st grön chilifrukt
1 olivolja
salt
1 msk citronsaft
1 tsk spiskummin, malen


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Ca 45-50 bollar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna smöret och lägg det i en kastrull tillsammans med vattnet. Värm upp tills smöret smält.
2. Lyft från plattan och tillsätt först vetemjöl, sedan majsmjöl och salt. Rör med en rejäl slev tills smeten är smidig och fast. Tillsätt sedan ägg, jalapenos och riven ost. Rör tills osten smält och smeten är smidig igen.
3. Klicka ut 2-3 cm stora bollar på plåtar med bakplåtspapper, antingen genom att forma med händerna eller med två teskedar. Baka i 18-20 minuter.
4. Korianderchutney: Finhacka koriandern och chilifrukten. Mortla eller mixa alla ingredienser till en bitig chutney. Servera i små skålar med skedar.

Recept och foto: Linnea Swärd

Visningar: 244
Inlagt 2012-01-18 08:47:53