Receptbeskrivning

Pad Thai

Ingredienser för
100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, sca
200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg
1 st ägg
1 dl sweet chilisås
1 msk soja
1 tsk koloritsoja för färgens skull
1 msk socker
1 tsk pressad vitlök
grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar
jordnötter
matolja
chili, efter smak


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Ha i matolja i stekpannan och låt oljan bli varm under ca en minut.

2. Fräs vitlöken i oljan i ca en minut, tills den fått färg.

3. Blanda ner köttet/skaldjuren och stek tills det nästan är färdigstekt.

4. Knäck i äggen, blanda med vitlöken och köttet och låt ägget stekas färdigt.

5. Ha i cirka 200 gram risnudlar per person.

6. Häll över sweet chilisåsen, sockret, koloritsojan, sojan och blanda.

7. Låt maten därefter stekas i ca två minuter till.

8. Ha i broccoli och vitkål, låt det stekas i ytterligare fem minuter så är maträtten färdig.

9. Garnera med jordnötter och eventuellt böngroddar över maten.

Visningar: 513
Inlagt 2012-01-18 09:07:26