Receptbeskrivning

Khao Neow

Ingredienser för
1 kg klibbigt ris (sticky rice)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Häll riset i en stor skål med så mycket vatten att det täcker riset. Gnugga riset flera gånger mellan händerna och häll av det mjölkvita vattnet. Häll på nytt vatten och upprepa tills vattnet förblir klart.
2. Lägg riset i blöt över natten eller i minst tre timmar i så mycket vatten att det täcker.
3. Häll av vattnet och lägg riset i en ångkorg eller ångkastrull.
4. Placera korgen eller insatsen med riset i över kokande vatten utan att riset når vattenytan.
5. Lägg på ett lock och ångkoka ca 30 minuter.

6. När riset är färdigt, lägg då ut det på en bricka så att det fort svalnar. Ju fortare det svalnar desto klibbigare blir det.

Visningar: 190
Inlagt 2012-01-18 09:08:41