Receptbeskrivning
Skinklåda med brysselkål och tomat
Ingredienser
för
600 g brysselkål
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk smör
1.5 cocktailtomater, röda
3 dl rökt skinka skuren i bitar
2.5 dl grädde
oregano
salt och peppar
1.5 dl riven ost smakrik
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk smör
1.5 cocktailtomater, röda
3 dl rökt skinka skuren i bitar
2.5 dl grädde
oregano
salt och peppar
1.5 dl riven ost smakrik
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader.
1. Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
2. Hacka lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt skinka, tomater, grädde, brysselkål och krydda med oregano, salt och peppar.
3.Låt koka upp och häll sedan allt i en ugnsform och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter.
Recept: Mia Troberg Elonq
1. Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
2. Hacka lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt skinka, tomater, grädde, brysselkål och krydda med oregano, salt och peppar.
3.Låt koka upp och häll sedan allt i en ugnsform och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter.
Recept: Mia Troberg Elonq
Visningar: 879
Inlagt 2013-03-14 21:23:01

