Receptbeskrivning

Grönkålsgratäng

Ingredienser för
500 g grönkål
1 st gul lök
1 st vitlöksklyftor
50 g riven ost
3 st ägg
1 dl kaffegrädde
1 krm riven muskot
1 msk smör
salt och malen vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tina grönkålen om du använder fryst, och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Hacka grönkålen fint. Smörj en ugnssäker form och sätt ugnen på 200°.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Vispa ihop äggen lätt och tillsätt grädde och ost, men spara 1 1/2 msk ost till gratineringen. Krydda med 1/2 tsk salt, peppar och nyriven muskot.

3. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull, löken ska mjukna men inte ta färg. Vänd ner grönkålen i löken, ta kastrullen från värmen och rör ner äggblandningen. Häll alltsammans i formen, strö över ost och låt formen stå i ugnen i 20 minuter.

Visningar: 454
Inlagt 2013-03-14 21:26:27