Receptbeskrivning
Ingredienser
för
1 vispgrädde
1 dl strösocker
2 st vaniljstänger
2 st gelatinblad
jordgubbssås:
5 dl jordgubbar
2 tsk pressad citronsaft
2 msk florsocker
till dekoration:
1 färska jordgubbar
1 färska björnbär
1 st kruka citronmeliss
du behöver också:
10 st portionsformar
1 dl strösocker
2 st vaniljstänger
2 st gelatinblad
jordgubbssås:
5 dl jordgubbar
2 tsk pressad citronsaft
2 msk florsocker
till dekoration:
1 färska jordgubbar
1 färska björnbär
1 st kruka citronmeliss
du behöver också:
10 st portionsformar
Beskrivning
1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången och sockret och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp vaniljstången ur grädden. Krama ur och lägg ner gelatinbladen i den varma grädden och rör tills de smält. Häll upp smeten i vattensköljda portionsformar. Låt pannacottan stelna i kylen under minst 4 timmar, gärna över natten.
2. Skölj och snoppa jordgubbarna eller tina dem om de är frysta. Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft.
3. Skär de färska jordgubbarna i klyftor. Droppa jordgubbssås i ett vackert mönster på 10 assietter. Placera därefter en pannacotta på var assiett. Fördela med jordgubbsklyftor och björnbär på varje portion. Dekorera med citronmeliss.
2. Skölj och snoppa jordgubbarna eller tina dem om de är frysta. Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft.
3. Skär de färska jordgubbarna i klyftor. Droppa jordgubbssås i ett vackert mönster på 10 assietter. Placera därefter en pannacotta på var assiett. Fördela med jordgubbsklyftor och björnbär på varje portion. Dekorera med citronmeliss.
Visningar: 418
Inlagt 2012-01-18 08:11:57

