Receptbeskrivning

Vaniljpannacotta med jordgubbar och björnbär

Ingredienser för
1 vispgrädde
1 dl strösocker
2 st vaniljstänger
2 st gelatinblad
jordgubbssås:
5 dl jordgubbar
2 tsk pressad citronsaft
2 msk florsocker
till dekoration:
1 färska jordgubbar
1 färska björnbär
1 st kruka citronmeliss
du behöver också:
10 st portionsformar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången och sockret och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp vaniljstången ur grädden. Krama ur och lägg ner gelatinbladen i den varma grädden och rör tills de smält. Häll upp smeten i vattensköljda portionsformar. Låt pannacottan stelna i kylen under minst 4 timmar, gärna över natten.

2. Skölj och snoppa jordgubbarna eller tina dem om de är frysta. Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft.

3. Skär de färska jordgubbarna i klyftor. Droppa jordgubbssås i ett vackert mönster på 10 assietter. Placera därefter en pannacotta på var assiett. Fördela med jordgubbsklyftor och björnbär på varje portion. Dekorera med citronmeliss.

Visningar: 418
Inlagt 2012-01-18 08:11:57